ازدواج کودکان زیر 10 سال با مردان ثروتمند و بالای 60 سال را بهتر است فحشای اسلامی نامگذاری کنیم ! این سنت پیامبر اسلام است که در چهل سالگی با عایشه 9 ساله ازدواج کرد . امروزه در ایران این سنت نبوی پاسداشت میشود .
"یک قاضی دادگاه خانواده که نخواست نامش عنوان شود، در گفتگویی کوتاه با خبرنگار ضمن تأیید افزایش این قبیل ازدواجها یادآور شد که کسانی که به دادگستری مراجعه و گواهی رشد برای دخترانشان می گیرند، قسمت خوب ماجراست، قسمت نامطلوب ماجرا در جایی است که دختران کم سن و سال به عقد غیررسمی مردانی با سن بالا درمی آیند و پدر دختر در قبال این ازدواج پول دریافت می کند و به نوعی دخترش را می فروشد. "
ازدواجهای کودکان زیر 10سال
سایت حکومتی قدس:سیداحمد قشمی، مدیرکل ثبت احوال استان تهران می گوید: در دو ماهه نخست امسال 75 دختر یا پسر که کمتر از 10 سال داشته اند در استان تهران ازدواج کرده اند، 3929 دختر و پسر 10 تا 14 ساله پای سفره عقد نشسته اند، 19237 عروس و داماد 15 تا 19 ساله ها بودند.
این امار مربوطه به تهران است , یعنی مرکز کشور , جایی که شاید در نگاه اول از محرومیت به دور باشد , اما انگار شرایط نابسامان اقتصادی و اجتماعی به مرکز کشور هم رخنه کرده و تبعات ان نیز اندک اندک هویدا میشود.
پیش از این هم بود
پیش از این نیز خبرهایی در این راستا خوانده بودم , اما همه انها مربوط به مناطق محروم بود, ابراهیم زاده رئیس کل دادگستری شهرستان رشتخوارکه یکی از کانونهای ازدواج دختران کم سن وسال بود در گفتگو باخبرنگار قدس انلاین با بیان اینکه باید به معیشت مردم مناطق محروم توجه بیشتری شود، محرومیت مادی و فرهنگی را از جمله مهمترین دلایل بروز این پدیده عنوان کرد.
این مقام مسؤول با بیان اینکه وجود رسوم غلط میان مردم منطقه هم از دیگر دلایل شیوع ازدواجهای زودرس است تصریح کرد: در حالی که برخی از دختران هنوز به بلوغ نرسیده، تن به ازدواج می دهند که بسیاری از این نوع ازدواجها در سالهای بعد منجر به طلاق می شود و تبعات بعدی آن هم برای منطقه و هم کل جامعه بسیار مخرب است.
او صدور روزانه 2 تا 3 گواهی رشد را در دادگستری تأیید می کند و می گوید که بیشتر این گواهی برای روستاییان، بویژه در مناطق محرومتر صادر می شود، این در حالی است که دادگستری توان این را ندارد که بررسی کند و ببیند سرانجام این دختران چه خواهند شد و یا با چه شرایطی و به عقد چه کسانی در می آیند.
رئیس دادگستری شهرستان چناران هم که گویا شاهد افزایش این پدیده در حوزه فعالیت خود است، ضمن هشدار به مسؤولان در این خصوص می گوید: این روزها ازدواج زودرس و زود هنگام دختران شایع شده که این امر ضایعات خاص خود را دارد.
وی خاطرنشان می کند: عموم این ازدواجها در دختران 11 تا 13 ساله اتفاق می افتد که همسر پسران بالای 20 سال می شوند و به دلیل شکل گیری زندگی با اطلاعات کم و شیوه ای غلط به طلاق می انجامد.
افزایش فروش دختران
درهمین راستا یک قاضی دادگاه خانواده که نخواست نامش عنوان شود، در گفتگویی کوتاه با خبرنگار ما ضمن تأیید افزایش این قبیل ازدواجها یادآور شد که کسانی که به دادگستری مراجعه و گواهی رشد برای دخترانشان می گیرند، قسمت خوب ماجراست، قسمت نامطلوب ماجرا در جایی است که دختران کم سن و سال به عقد غیررسمی مردانی با سن بالا درمی آیند و پدر دختر در قبال این ازدواج پول دریافت می کند و به نوعی دخترش را می فروشد.
او تصریح کرد: شیوع مصرف موادمخدر و اعتیاد، بویژه در مناطق روستایی و حاشیه شهرها و افزایش پدرهایی که به دلیل اعتیاد توان تأمین هزینه های خانواده را ندارند باعث بروز چنین پدیده ای شده است.
او بر این باور است که اگر چه نمی توان از این پدیده ناهنجار در جامعه، یعنی نشاندن دختران کم سن و سال سر سفره عقد چشم پوشی کرد، اما باید دانست که تبعات اصلی این ازدواجها، چند سال بعد بروز خواهد کرد. تبعاتی که شاید برای مقابله با آن باید چند برابر آنچه که امروز می توان صرف پیشگیری کرد، برای نظام هزینه در برداشته باشد.
در همین راستا یک فعال حقوق کودک نتیجه ازدواج زود هنگام دختران را افزایش خیانت، طلاق و آسیب های اجتماعی مرتبط با آنها ذکر می کند و می گوید: در حال حاضر آمارهایی وجود دارند که در کشور 900 هزار کودک ازدواج کرده وجود دارد که اگر پای صحبت تک تک آنها بنشینیم متوجه نارضایتی و مشکلات شدید در زندگی آنها خواهیم شد. منبع